事务所的办公选址在一个复式住宅楼里。平层的办公空间组织转化为垂直叠加关系,首层为主要的卡位办公空间。讨论及资料室布置在二楼的整个办公空间的核心部位。三楼是模型室、材料库、图纸库和打印室。错层的空间形成一层与二层之间的对话,穿孔板的设计不仅使空气流通和声音传播,而且在夕阳时会形成斑驳的室内光影效果。深圳的四季气候舒适而宜人。利用折叠门,布满绿色植物的阳台与室内办公空间连成一体,身体感觉置身于花园里办公。在非工作时间,办公空间转化为聚会用餐场所,让人享受美食与交流的快乐。事务所的室内设计不仅是一次工作模式与办公环境的重新定义,也是一次空间复合利用的探索。


The office is located in a duplex building. The organization of office space on the flat floor transforms to the vertical superposition relations, and the first layer is the main card position office space. Discussion and reference rooms are located on core parts of the entire office space on the second floor. And the model room, material library, drawing library and printing room are on the third floor. The split-level space forms a connection between the first layers and second layer. The design of perforated plate forms not only circulation of the air and transmission of sound, but also interior dappled light effect at sunset. Four-season climate of Shenzhen is comfortable and pleasant. By using folding doors, the balcony which is full of greenery and indoor office space formed a part, and the body feels in the garden. During nonworking hours, the office space becomes a meeting and dining place, which lets people enjoy pleasures of delicacies and communication. The interior design of the office is not only a redefinition of working mode and office environment, but also an exploration of compound use of space.


功能:办公

地点:深圳宝安

设计/建成时间:2015/2016

规模:220

主持设计师:曾冠生

设计团队:麦梓韵 陶俊羽


Program: Office

Address: Baoan District, Shenzhen

Design/Completion: 2015/2016

Area: 220m2

Principal Architect: Zeng Guansheng

Design Team: Mai Ziyun, Tao Junyu